KX Treeshear energiakourat -logo

KX energiakoura

KX Energiakoura on uusi, kolmannen sukupolven moduulirakenteinen koura, jota KX-TreeShears Oy valmistaa Äänekoskella. Koura on monikäyttöinen ja puiden kaatamisen lisäksi sitä voidaan käyttää myös kuormauksiin sekä asennuksiin.

Moduulirakenteen ansiosta kourasta on saatu kevyt ja helppokäyttöinen. Nopeasti irrotettava terä tuo käyttöön monipuolisuutta ja rakenteen ansiosta myös korjaaminen on helppoa. KX energiakoura onkin pitkäikäinen hankinta. Moduulirakenne mahdollistaa myös sarjatuotannon, jolloin hinta pysyy maltillisena. Rakenne on erittäin luja ja vahva, eivätkä saksien kärjetkään katkeile laadukkaan teräksen ansiosta.

Energiakouran patentoitu ja kapea rakenne antaa kuskille esteettömän näkyvyyden. Kouran saksien suuri avautumiskulma mahdollistaa isompien nippujen keräämisen ja lisävarusteinen keräilijä tehostaa työtä entisestään. Kaksisylinterinen ja kahdella reaktiotangolla toteutettu rakenne jatkaa tuotteen ikää. KXZ-mallistossa on lisäksi roottori vaakasuuntaista pyöritystä varten, mikä helpottaa työskentelyä mm. ojien raivauksessa. KXK-sarjan kippaavat kourat puolestaan sopivat traktoriin, metsäkoneeseen, kappaletavaranosturiin tai harvesteriin.

KX-energiapuukourat soveltuvat mm:

  • pellon reunojen, tonttien ja teiden varsien raivaukseen
  • harvennuksiin
  • asennustöihin
  • ongelmapuiden ja oksien poistoon
  • pelastus- ja raivaustöihin.

5 - 15 tonnin kaivinkoneisiin

Edullinen, yksinkertainen, mutta todella tehokas yksileukainen energiapuukoura. Runko on saatu rakennettua normaalia kapeammaksi, joten näkyvyys on keskimääräistä parempi.

Poikkeavan rakenteensa vuoksi tällä kouralla pystyy lyhentämään myös maassa olevat rungot.

13 - 25 tonnin kaivinkoneisiin

Järeä CE-hyväksytty koura vaikka urakointiin. Katkaisuteho max. 35 cm (pehmeät puulajit ja koivu), kovat puut (esim. pihlaja) 29 cm. Suositeltava paine 250 – 300 bar. Saatavilla kaikilla kiinnikkeillä.

5 - 15 tonnin kaivinkoneisiin

Tehokas ja kevyt CE-hyväksytty energiakoura. Katkaisuteho max. 28 cm, kovat puut 20 cm. Suositeltava paine 270 – 300 bar. Saatavilla kaikilla kiinnikkeillä.

1,5 - 5 tonnin kaivinkoneisiin

Pieniin koneisiin sopiva kevyt ja ketterä CE-hyväksytty energiakoura. Katkaisuteho max. 21 cm, kovat puut 19 cm. Suositeltava paine 250 – 300 bar. Saatavilla kaikilla kiinnikkeillä.

KX energiakoura joukkokäsittelylaite

Joukkokäsittelylaite

Nopeuttaa energiapuun korjuuta. Joukkokäsittelijä pitää katkaistun puun kourassa ja mahdollistaa jopa 20 peräkkäistä katkaisua. Paino 135 kg.

Jatkopala KX energiapuukouraan

Jatko

Irrotettava jatko-osa, jolla parannat kouran ulottuvuutta. Pituus 1 metri, paino 80 kg.

Kippaava energiakoura

Uudenlainen energiapuukoura, joka sopii traktoreihin, kappaletavaranostureihin, metsäkoneisiin ja harvestereihin. 

Modulaarinen rakenne mahdollistaa helpon huollettavuuden lisäksi myös monipuolisen käytön. Irrotettavan terän myötä koura on käytettävissä myös esimerkiksi asennustöissä.

 

KXK-sarjan energiakourien Youtube-linkki
Esittelyvideo Youtubessa
KXK210 kippaava energiapuukoura traktoriin
KXK280 kippaava energiapuukoura
Pekka Liimatainen, kauppias

Pekka Liimatainen

040 5007 509
pekka@contrans.fi

Seppo Rauhala, Contrans Oy

Seppo Rauhala

Pohjois-Suomi ja Lappi
0400 646 507
seppo@contrans.fi