Oxsa tehdasvierailu

Pääsimme vierailemaan Oxsan tehtaalla Varpaisjärvellä Kuopion ja Iisalmen välissä lokakuussa 2023.  Ovella oli vastassa yrittäjä Hartikaisen Kari, joka on vastannut Oxsan tuotannosta tammikuusta 2022 alkaen. Liiketoimintaa pyörittää Hartikaisen KHM-Steel Oy. Hartikainen itse on toiminut yrittäjänä jo 28 vuoden ajan, joten kokemusta tekemisen pohjalle löytyy.

Monipuolista tuotantoa

Oxsan tuotannosta löytyvät lingot, lumiaurat, kauhat traktoreihin, paalipihdit, hinattava lana sekä asfaltin paikkauskone, joita kahta viimeistä lukuun ottamatta löytyy meiltä varastosta melko kattavasti  kaikkia.

Kaikkien tuotteiden kokoonpano, hitsaustyöt, pintakäsittely sekä maalaus tehdään Varpaisjärvellä suomalaisten työntekijöiden voimin. Osat kokoonpanoon tulevat eri puolilta Suomea kotimaisilta alihankkijoilta. 

Puhalluskaappi
Kaikki osat puhalletaan ennen maalausta.
Osat kokoonpanoon tulevat kotimaisilta alihankkijoilta
Osat kokoonpanoon tulevat kotimaisilta alihankkijoilta.
Maalauslinja on suoraan pintakäsittelyn jatkeena, joten pulverimaalaus voidaan suorittaa taatusti puhtaalle pinnalle.

Jatkuvaa tuotekehitystä

Tuotesuunnittelu tehdään omin voimin, oman suunnittelijan avulla ja vierailun aikana olikin hallissa nähtävillä useita prototyyppejä uusista tuotteista sekä tuoteparannuksista. Linkomallisto on uudistettu perusteellisesti 10 vuotta sitten ja suunnittelun pohjana oli asiakaspalautteet. Hartikainen toteaakin, että hänelle saa aina soittaa, jos jokin voisi toimia vielä paremmin.

Hyvä esimerkki asiakastarpeen huomioinnista on lumilinkojen EVO-mallisto. Niiden avoin pohjarakenne, jonka ansiosta lumen ei tarvitse nousta ensin heittokammioon, auttaa siirtämään lumen heittosiiville aiempaa tehokkaammin erityisesti nuoskalumella. Rakenne myös mahdollistaa kompaktimman lingon sekä tuo säästöä polttoainekustannuksiin. Suunnittelu aloitettiin nimenomaan asiakkaan toiveiden perusteella. 

Linkki Youtube-videoon
Yhden tuotekehityksen tuloksen esittely Youtubessa

Suunnittelussa ja toteutuksessa näkyy myös toimialan tuntemus. Sesonkiaikana varsinkaan lumityökoneet eivät jouda seistä huollossa, joten kaikki osat ja materiaalit on tarkoituksella valittu keskimääräistä järeämmäksi – näin varmistetaan tuotteiden kestävyys yllättävissäkin tilanteissa. Myös liikkuvien osien helppo huollettavuus vähentää seisonta-aikaa mahdollisissa onnettomuustilanteissa.

Vierailun perusteella vahvistui entisestään ajatus, että oikein olemme tuotteet valinneet. Tekijöiden ammattitaito ja intohimo ovat syynä siihen, että omat kokemuksemme Oxsan tuotteista ovat olleet positiivisia alusta alkaen.

Joten soittelepa meille, kun tarvitset ammattimaista kalustoa esimerkiksi lumitöihin.

Pekka Liimatainen, kauppias

Pekka Liimatainen

040 5007 509
pekka@contrans.fi